Skip to main content
gazdaságközigazgatás: magyarszakirodalomterületfejlesztés

Az adóverseny a települések között valójában alig tud érvényesülni – Interjú Szebeni Dáviddal, a Településfejlesztési Szövetség elnökével

Szerző: 2024. szeptember 8.No Comments

„Az adópolitika kulcsszerepet játszik a térségfejlesztésben, mivel közvetlenül befolyásolja a helyi önkormányzatok pénzügyi lehetőségeit, a gazdasági növekedést és a lakosság életminőségét. A települések által választott adópolitikai eszközök a központi kormányzat által nyújtott keretek között mozogva érzékeny egyensúly mentén kell ösztönözniük a térség vállalkozói szellemiségét és gazdasági növekedését, miközben komoly forrást kell biztosítaniuk a helyi érdekű fejlesztések megvalósításához is. Ezen egyensúlykeresésről és az adópolitika helyi gazdaságfejlesztést élénkítő hatásairól beszélgettünk Szebeni Dáviddal, a Településfejlesztési Szövetség elnökével.”

Forrás:
„Az adóverseny a települések között valójában alig tud érvényesülni Magyarországon (…)„ Interjú Szebeni Dáviddal, a Településfejlesztési Szövetség elnökével; Világpolitika és közgazdaságtan; 3. évfolyam, 5. szám; 2024. szeptember; 17-22. o. (PDF)