Skip to main content
Európai Uniószakirodalomszervezet

A PM² Projektmenedzsment Módszertani útmutató 3.1 (The PM² Project Management Methodology Guide 3.1)

Szerző: 2024. október 5.No Comments

„A PM² Guide v3.1 csak egy kisebb változtatást tükröző kiadás, amely semmilyen módon nem változtatja meg a PM² módszertant.
A következő célt szolgálja: 1) Hivatkozás a projektmenedzsment olyan aktuális területeire, mint a fenntarthatóság, az adatvédelem, az IT-biztonság és az UX. Hozzáadva a függelékben.
2) A v3.0.1 útmutató kisebb hibáinak és kihagyásainak javítása.
3) A szerzői jogi nyilatkozat frissítése az EK szabványos CC BY 4.0 licencével való összehangolás érdekében. 4) Frissítések a jobb olvashatóság érdekében, de a módszertani útmutató bármely kritikus szempontjának megváltoztatása nélkül.”

Forrás:
The PM² Project Management Methodology Guide 3.1; European Commission: Directorate-General for Digital Services; DOI: 10.2799/970188; Publications Office of the European Union; 2023
Lásd még:

„A PM² módszertanok az Európai Bizottság által kifejlesztett, mindenki számára nyitott módszerek. Céljuk, hogy a vezetők a projektek, programok és portfóliók teljes életciklusának hatékony irányításával megoldásokat és előnyöket nyújtsanak a szervezetük számára. A PM² módszertanok közé tartozik a PM² projektmenedzsment, a PM²-Agilis, a PM² programmenedzsment és a PM² portfóliómenedzsment.”

PM² Methodologies; Európai Bizottság