Skip to main content
jogközigazgatás: magyar

Problémák a fizetési meghagyás informatikai rendszere körül

Szerző: 2010. október 1.No Comments

„ÉRTESÍTÉS
Tárgy: e-Szignó Fizetési Meghagyás szolgáltatás
Dátum: 2010. szeptember 29.
Tisztelt Ügyfelünk!
Sajnálattal értesítjük, hogy az e-Szignó Fizetési Meghagyás szolgáltatásunk indításáról szóló döntésünket határozatlan ideig elhalasztani vagyunk kénytelenek.
A halasztás hátterében az alábbi okok állnak.
Mint az Ön előtt is ismeretes, társaságunk a fizetési meghagyásokról szóló törvény 2010. június 1-i hatálybalépését követően tervezte online FMH szolgáltatásának megindítását. A szolgáltatás magas színvonalon történő működtetésének alapfeltétele volt, hogy a Magyar Országos Közjegyzői Kamara FMH rendszeréhez történő hibamentes kapcsolódás műszaki feltételei adottak legyenek. Ennek hiányában az e-Szignó FMH szolgáltatás működése korlátozott.
A törvény hatálybalépésnek határideje óta eltelt négy hónap során a MOKK informatikai rendszeréhez történő kapcsolódás továbbra is kiszámíthatatlan. A rendszer jelenlegi állapotában nem támogatja külső rendszerek automatikus kapcsolódását, valamint a nagytömegű beküldés és átutalásos fizetés lehetőségét. A kézi beküldés lehetősége a MOKK FMH oldalán (https://fmh.mokk.hu/fmh/) adott. Információink szerint a rendszerhez való kapcsolódás és az egyéb működési feltételekben történő változás (pl. átutalásos fizetés) 2011 év tavaszán lehet.
A fenti okok miatt társaságunk úgy döntött, hogy miután az e-Szignó FMH szolgáltatás működésének minimálisan elvárható műszaki és minőségi kritériumai nem biztosítottak, a szolgáltatás megindítása nem lehetséges. A szolgáltatás megindítását társaságunk az elkövetkező hónapok eredményeitől teszi függővé.
Az okozott kellemetlenségért szíves elnézését kérjük, és természetesen állunk rendelkezésére az FMH eljárás során alkalmazott elektronikus aláírás használatát illető kérdései esetén.
Üdvözlettel:
Microsec Kft.
e-Szignó üzleti megoldások”

Forrás:
Microsec Kft., 2010. szeptember 29.