Skip to main content
gazdaságművelődés

Az e-könyv jegyében nyílt meg a 62. Frankfurti Könyvvásár

Szerző: 2010. október 8.No Comments

„Nem fogja kiszorítani a nyomtatott könyveket az elektronikus könyv – legalábbis így látja Guido Westerwelle német külügyminiszter, aki megnyitotta kedden a 62. Frankfurti Könyvvásárt.

„A könyv mindazokat túl fogja élni, akik ma temetik” – hangsúlyozta Guido Westerwelle a megnyitón. A miniszter szerint az e-könyv csupán a hagyományos információhordozó eszköz kiegészítője lesz.

A szerdán kezdődő és október 10-ig tartó eseményen a digitális médiát állítják középpontba, tekintettel a könyvüzletág hirtelen lezajlott szerkezetváltására.

A szövetség jelentése szerint az e-könyvek piaci részesedése jelenleg 1 százalék alatt van, de ez az arány várhatóan növekszik majd, mivel manapság az új kiadványoknak már az egyharmada elektronikus formában is megjelenik. A Börsenverein becslése szerint a közeljövőben arra lehet számítani, hogy a publikációk tíz százalékát digitális változatban veszik majd meg az olvasók. Honnefelder ugyanakkor felszólította a szövetségi kormányt, hogy az e-könyvek esetén is alkalmazza a hagyományos kiadványokra érvényes kedvezményes áfát.”

Forrás:
Az e-könyv jegyében nyílt meg a 62. Frankfurti Könyvvásár, Inforádió, 2010. október 5.
A vásár webhelye: Frankfurter Buchmesse