Skip to main content
távközlés

A roaming díjak megszüntetése sem kizárt

Szerző: 2010. december 9.No Comments

„Nem szerepeltek jogalkotási kérdések az uniós távközlési miniszterek pénteki tanácsülésén, így a belga elnökség által utoljára vezetett találkozón csak a folyamatban lévő ügyek állásáról egyeztettek a kormánytagok, így a Rádió Spektrum Politikai Programról (RSPP) és az Európai Hálózat- és Információbiztonsági Ügynökségről (ENISA).

A tanácsülés után nyilatkozó infokommunikációs államtitkár szűkszavúan nyilatkozott arról, hogy a fenti két témában mit szeretne elérni, és meddig szeretne eljutni fél év alatt a magyar elnökség, de azt megjegyezte, hogy ez lesz a két fő törvényhozási prioritás 2011 első felében.

Nyitrai Zsolt hozzátette, hogy emellett a magyar elnökség szeretne előrelépni az egyetemes szolgáltatások, a nyílt és semleges internet, az elektronikus kormányzati szolgáltatások és a roaming díjak ügyében. Utóbbi kapcsán az államtitkár a BruxInfo kérdésére elmondta, hogy a magyar kormány célja a tagállamok közötti mobiltelefon-tarifák (roaming-tarifák) jelentős csökkenése. Bár az Európai Bizottság célja az, hogy rövid időn belül szűnjenek meg a különbségek az országon belüli, és a tagállamok közötti tarifák között, Nyitrai Zsolt arra lát esélyt, hogy a roaming-díjak „jelentősen közeledjenek” a tagországi tarifákhoz. A Bizottság vélhetően tavasszal jön ki díjcsökkentési javaslatával.”

Forrás:
A roaming díjak megszüntetése sem kizárt, BruxInfo, 2010. december 7.