Skip to main content
informatika

A számítástechnikai felhő lesz az idei Cebit fő témája

Szerző: 2011. január 23.No Comments

„Az idei Cebit számítástechnikai és informatikai kiállítás- és vásár fő témája a számítástechnikai felhő lesz, súlyponti témái pedig professzionális alkalmazások (prof), a fejlesztés (lab), az e-kormányzat (gov) és a lakossági alkalmazások (life) lesznek.

A rendezvény a szakmai látogatók mellett mostantól nagyobb hangsúlyt helyez majd nagyközönség, az érdeklődő felhasználók igényeinek kiszolgálására is, miután a vásár kizárólag szakmai seregszemlévé való átalakítására tett próbálkozás nem hozta meg a várt eredményt. Az új elektronikus német személyigazolvánnyal, az „ePerso”-val rendelkezők ingyenesen látogathatják a rendezvényt.

„A számítógépes felhőbe telepített informatikai szolgáltatások alapjaiban alakítják át a szakmát” – mondta August-Wilhelm Scheer, a számítástechnikai és informatikai ágazat szakmai képviseleti szerve, a Bitkom elnöke Münchenben, a vásárt beharangozó rendezvényen. „Egyetlen más téma nem vetekedhet a számítástechnikai felhő horderejével legyen szó akár alkalmazás fejlesztőkről, akár szakmai vagy lakossági felhasználókról” – mutatott rá az elnök.

A számítástechnikai felhő megjelenésének köszönhetően a szuperszámítógépek ismét széleskörű felhasználást nyerhetnek az informatikában. A felhasználók csak az általuk igénybe vett szolgáltatások után fizetnek díjat, ami számos vállalat számára páratlan alkalmazási rugalmasságot és alacsonyabb működési költségeket jelent. A számítástechnikai felhő alapjaiban alakítja át az informatikai szolgáltató ágazatot, de magát az alkalmazásfejlesztő szakmát is.”

Forrás:
A számítástechnikai felhő lesz az idei Cebit fő témája, Szabadság, 2011. január 21.