Skip to main content
közigazgatás: magyar

Interjú Széles Sándorral, Győr-Moson-Sopron megye Kormánymegbízottjával

Szerző: 2011. február 14.No Comments

„…A munkát összesen 976 fővel kezdtük meg, amely létszám a szakigazgatási szervek dolgozóit is magában foglalja. Ebből 86 fő dolgozik jelenleg is a törzshivatalban.
– Hogyan értékelné az elmúlt egy havi munkát? Mit sikerült elérni, és mi az, ami még Önök előtt áll a közeljövőben?
– Az elmúlt néhány hétben megalakultak azok a szakmai műhelyek, amelyek a közigazgatás átalakításához szükséges információcserét le tudják bonyolítani. Ilyen pl. a Megyei Államigazgatási Kollégium. Ennek keretében a szakigazgatási szervek vezetői megtették a hatékony működéshez szükséges javaslataikat, amelyeket igyekszünk a szervezeti és működési szabályzatban megjeleníteni. A kisebb-nagyobb zökkenők kiküszöbölésével a megyében sikeresen fektettük le a korrekt együttműködés alapjait, így joggal reméljük, hogy a Miniszterelnök Úr által megfogalmazott célkitűzések elérhetőek lesznek. Fontos látni, hogy a Kormányhivatal egy újfajta szemléletet képvisel.

– A Kormányablakok szintén több, mint egy hónapja működnek. Az Önök megyéjében mik a tapasztalatok? Mennyire kedvelték, szokták meg az új lehetőséget? Főként mivel kapcsolatban keresik fel az ügyintézőket?
– A legnépszerűbb ügytípus jelenleg az ügyfélkapu létesítése. Gyakori a megfelelő hatósághoz való továbbítás, de sikeresen működik az elektronikus ügyintézésről való tájékoztatás is. Külön öröm volt számomra, hogy az egyetemi hallgatók nagy számban keresték már fel a Kormányablakot. A jövő héten pedig anonim teszttel kérdezzük meg, hogy mennyire elégedettek az állampolgárok a Kormányablakkal. A Kormányablakba látogató ügyfelek elmondták, hogy örömmel vették az új szolgáltatást, a fiatalos lendületű és barátságos környezetet. A gyors ügyintézés és a kellemes hangulat is pozitív benyomást gyakorol a hivatali ügyeiket intézőkre.”

Forrás:
Interjú Széles Sándorral, Győr-Moson-Sopron megye Kormánymegbízottjával, Győr Online, 2011. február