Skip to main content
közigazgatás: magyar

„A magyar államigazgatás kezd végre magára találni”

Szerző: 2011. március 31.No Comments

„Folyamatosan emelkedik a Kormányablakot felkeresők száma – tájékoztatták a hivatal dolgozói Dr. Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi minisztert a tatabányai Kormányhivatalnál és Kormányablaknál tett látogatása során.
Az idei évet próbaévnek szánjuk, ami a Kormányhivataloknál jórészt a szervezeti integráció további alakítását, a Kormányablakoknál pedig a helyszín, a munkamódszerek próbáját jelenti – ismertette a miniszterelnök-helyettes.

Az eddigi három hónapos tapasztalat alapján elmondható – folytatta -, hogy mind a Kormányhivatalok, mind a Kormányablakok jól állják a próbát, ezt jól mutatja az is, hogy március 16-tól újabb funkcióval, az egyszerűsített honosítási eljárással bővült a Kormányablakok szolgáltatási köre.

Navracsics Tibor hangsúlyozta: a célunk az, hogy a magyar állam által nyújtott szolgáltatások, az államigazgatás és a közszolgáltatások polgárbarátabbak és versenyképesebbek legyenek. A polgárok ügyintézési idejét rövidebbé tesszük, az ügy-hozzáférhetőségét könnyebbé tesszük, ezáltal az államigazgatási rendszer működése is gördülékenyebbé válhat – fűzte hozzá a miniszter.”

Forrás:
„A magyar államigazgatás kezd végre magára találni”, Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, 2010. március 30.