Skip to main content
távközlés

Több hétről pár napra csökkenhet a magyar domainregisztráció

Szerző: 2011. április 28.No Comments

„Magyarországon a .hu domainnév regisztrálása több mint két hetet vesz igénybe, szemben a máshol 2-3 napos gyakorlattal – emlékeztetett a Fidesz Informatikai és Telekommunikációs Munkacsoportjának vezetője. A regisztrációs idő csökkentésével lényegesen könnyebbé válna egy vállalkozás interneten történő beindítása, illetve az önálló felhasználók dolga. Mit tesz a kormányzat annak érdekében, hogy a domain regisztrációt felgyorsítva felzárkózzunk Európához? – kérdezte Koszorús László az infokommunikációs államtitkártól.

Nyitrai Zsolt államtitkár válaszában kifejtette: Magyarország nemrégiben az alaptörvény részévé tette, hogy a mindenkori állam a közszolgáltatások minőségének javítása, a közügyek jobb átláthatósága, és az esélyegyenlőség előmozdítása érdekében törekszik az új technikai megoldások alkalmazására. Vagyis alkotmányosan elismert, hogy az infokommunikáció fontos fejlesztési, kitörési pontot jelent Magyarországnak. A domain-regisztrációval kapcsolatban nemzetközi összehasonlításban nincs ok elégedettségre, és ezen változtatni kell – fogalmazott Nyitrai. A domain-regisztráció felügyeletét az internet szolgáltatók tanácsa (ISzT) végzi. Az NFM infokommunikációs államtitkársága szakmai egyeztetéseket folytatott az ISzT-vel és megállapodtunk a gyors, határozott előrelépésekben – tájékoztatott az államtitkár.

Bízom abban, rövid időn belül arról számolhatok be Önnek és Magyarország nyilvánosságának, hogy a domainnév regisztrációs folyamatát radikálisan, 1-2 napra rövidítettük – zárta válaszát Nyitrai Zsolt.”

Forrás:
Több hétről pár napra csökkenhet a magyar domainregisztráció, Nyitrai Zsolt, 2011. április 27.