Skip to main content
politikai informatika

Nemzetépítő – politika a XXI. században

Szerző: 2011. május 16.No Comments

Nationbuilder, azaz Nemzetépítő, a neve annak az új szoftvernek, ami azt hirdeti magáról, hogy ugyanazt jelenti a politikai szervezkedés számára, mint a WordPress a blogírás számára. Vagyis egyszerűen és könnyen használható, olcsó, hatásost eszközt biztosít mindenkinek, aki egy politikai, közösségi ügy mögé állva szervezkedni kezd. Nemzeten, a szoftver sajátos szóhasználatában, pontosan ezt a közös ügy mögött álló közösséget értik.

A szoftver teljes eszközkészletet biztosít az aktivisták számára. Adományok gyűjtése, petíciók indítása, email kampányok, blog, Facebook és Twitter teljesen integrálva, tagság nyilvántartása és kezelése, minden szükséges megtalálható.

A szoftvert webes szolgáltatásként lehet használni, használata pénzbe kerül, de mérsékelt árat kell fizetni havonta. A szoftver mögött álló cég most kapott 500.000 dollárt befektetőktől, akik között olyan ismert ember található, mint Chris Hughes, aki társalapítója volt a Facebooknak és a 2008-ben Obama választási hadjáratának online részéért felelt. A terjeszkedő cég fő szervezőnek megnyerte a Kormányzat 2.0 mozgalom egyik jelentős alakját. Az első, nemzetközileg is jelentős siker is megszületett. A Skót Nemzeti Párt áttörő győzelmet aratott a választásokon, amelyet nagyon nagy mértékben a Nemzetépítő használatának tulajdonítanak.

A szoftver Ruby on Rails eszközökkel készült és az Amazon informatikai felhőjét használja.

Bemutató:

NationBuilder

Forrás:
NationBuilder
Revolution in Scotland