Skip to main content
közigazgatás: magyar

Közigazgatási szünet lesz nyáron

Szerző: 2011. május 25.május 29th, 2011No Comments

„Idén először hivatalosan is szünetet tart nyáron, az uborkaszezonban a központi közigazgatás. A közszolgák július 18-ától augusztus 20-áig vonulhatnak majd szabadságra, s a kormányzati szerveknél ügyeleti rendszerben intézik a napi ügyeket ebben az időszakban.

Eddig csak hallgatólagos megállapodás volt abban a kormányzati szerveknél, hogy a kormánytisztviselők közigazgatási szünetet tartanak akkor, amikor nem ülésezik a parlament és így a közigazgatási egyeztetések és a törvényelőkészítő munka is szünetel. Ettől az évtől kezdődően, hasonlóan az ítélkezési szünethez, bevezetik a közigazgatási szünetet is, aminek eredményeképpen július 18-ától augusztus 20-áig jellemzően szabadságon lesznek a közszolgák. Az élet azonban teljesen nem áll meg, s ügyeletet tartanak majd a minisztériumokban, hogy garantálják a folyamatos ügymenetet.

Az olyan intézményeket, mint például az okmányirodák, nem érinti a közszolgák tömeges szabadságolása, hiszen a nyaralások miatt a nyári hónapokban többen készíttetnek útleveleket, mint más időszakokban.

Igazgatási szünet lesz majd december 23-ától január 6-ig is, hiszen ez ugyancsak olyan időszak, amikor gyakorlatilag megáll a ország, olyan sokan vannak szabadságon. ”

Forrás:
Közigazgatási szünet lesz nyáron, Bogád Zoltán, Stop.hu, 2011. május 25.