Skip to main content
informatika

Ezer hacker érkezik Budapestre

Szerző: 2011. július 22.No Comments

„Több mint ezer hacker érkezik Kelet-Közép-Európa legnagyobb hackerkonferenciájára szeptemberben.

Előadások, workshopok, játékok, a The Global CyberLympics közép-kelet-európai döntője, hardver hacking, esti buli és több mint ezer hacker várható a világ minden részéről a Hacktivityn szeptember 17-és és 18-án.

A programbizottsághoz 15 országból több mint 60 előadás-javaslat érkezett be, amiből a legjobb 28-at választotta be a zsűri. Az idei két fő felszólaló igazi sztár a maga területén. A szombati napot a magyar származású, Amerikában élő Szőr Péter nyitja meg. Nemrég magyarul is megjelent 650 oldalas könyve, A vírusvédelem művészete nemcsak tudományos súllyal bír, de a legátfogóbb mű, amelyet eddig a számítógépes vírusokról írtak. A vírusok kutatásával foglalkozó CARO (Computer AntiVirus Researcher’s Organization) szervezetben Szőr Péter olyan szakemberekkel működött együtt, mint John McAfee, Mikko Hypponen vagy Eugene Kaspersky.

Az előadásokon túl számos egyéb program is várja a résztvevőket. Interaktív workshopok, roncsolásmentes zárnyitás (hardver hacking lockpicking), valamint játékok: Wargame, CTF, hacker tanösvény, életre keltett ősrégi számítógépek, szombat esti fergeteges buli és idén először a Hacktivity 2011-en lesz a The Global CyberLympics közép-kelet-európai döntője is. Az idén induló, az EC Council által szervezett világméretű biztonsági versenyen hatfős csapatok mérkőzhetnek meg a világ 7 régiójából, a győztesek pedig az Egyesült Államokban megrendezésre kerülő döntőbe kapnak meghívást.”

Forrás:
Ezer hacker érkezik Budapestre, HVG.hu, 2011. július 22.