Skip to main content
közigazgatási informatika

„Vakon” biztosították a rendőrök a Forma-1 utolsó napját

Szerző: 2011. augusztus 4.No Comments

„Vakon biztosították a Forma-1 Magyar Nagydíj utolsó napját a rendőrök, katasztrófa-védelmisek, tűzoltók és a mentők – tudta meg a hvg.hu. Hogy mi volt a gond, nem tudták, de a helyszínen nem lehetett használni a rádiókat.

Ennek hiányában mobiltelefonokon intézték az „adatforgalmazást”, ám a készülékek a nagy leterheltség miatt szintén alig működtek. A hvg.hu-nak erről beszámolók úgy gondolták, éppen ezért szerencse, hogy a verseny idején, a rádióforgalmazásban bekövetkezett hibák alatt semmi baleset vagy incidens nem adódott. A hiba okáról egyébként úgy vélekedtek, hogy vagy túl leterhelt volt a rendszer, vagy valaki „rátelepedett”.

Mindezzel kapcsolatban az Egységes digitális rádió-távközlő (EDR) rendszert üzemeltető Pro-M Zrt. vezérigazgatója, Kozma Béla nem kívánt nyilatkozni. A cég közleményében azt tudatta a hvg.hu-val, hogy „a rendszerben nem volt probléma és üzemzavar”. Azt is írták ugyanakkor, hogy „korábban nem tapasztalt külső frekvenciazavartatás miatt, a Hungaroring teljes területének mindössze csak egy kis részén volt érezhető a zavartartás.” A fennakadások okát vizsgálják. A Pro-Mtől egyébként a szolgáltatást a Hungaroring lebonyolítására a Kopint-Datorg rendelte meg.”

Forrás:
„Vakon” biztosították a rendőrök a Forma-1 utolsó napját, Csikász Brigitta, HVG.hu, 2011. augusztus 4.