Skip to main content
közigazgatás: magyar

Az idei népszámlálás Magyarország legnagyobb flash mobja

Szerző: 2011. szeptember 22.szeptember 25th, 2011No Comments

„Az ország 23 megyei jogú városának jegyzői két napon át tanácskoztak Kaposváron. Szóba került az önkormányzati feladatok és a közigazgatás átszervezése is.
Minden készen áll a 9 nap múlva kezdődő népszámlálásra. Ez is elhangzott a két napos tanácskozáson. 50 ezer ember összehangolt munkájáért a jegyzők felelnek majd. „Ez a társadalom ügye, ezt próbáljuk elhitetni a civil szervezetekkel, több ezer civil szervezettel működünk együtt, hogy ez tulajdonképpen egy buli, fogjuk ezt fel úgy hogy ez egy alkalom arra, hogy együtt csináljunk valamit. Ez a legnagyobb Flash mob Magyarországon a népszámlálás” – mondta Dr. Németh Zsolt, társadalomstatisztikai elnökhelyettes, KSH.
A közigazgatás átalakításával, és a megyei jogú városok szerepének megváltozásával kapcsolatban a jegyzők szerint nem a hatáskörök számítanak, hanem, hogy egy feladat a megfelelő helyen legyen. „Az adott feladat hol van jó helyen, hol lehet a leggazdaságosabb, leghatékonyabban megoldható, mert ennek csak a választópolgárok lehetnek a nyertesei” – nyilatkozta Dr. Szekeres Antal, elnök MJVSZ Jegyzői Kollégiuma.

A megyei jogú városok ezért javaslatokat tettek az átalakításokhoz. „Ilyen szempontból én úgy érzem, hogy hasznos információkhoz jutottunk, a törvényalkotók pedig hasznos javaslatokat vihettek tőlünk” – mondta Dr. Kéki Zoltán, címzetes főjegyző, Kaposvár .

A vezetők célja, hogy a közszolgáltatás minősége ne romoljon. ”

Forrás:
Jegyzői Kollégiumi találkozó – Az idei népszámlálás Magyarország legnagyobb flash mobja, KaposPont, 2011. szeptember 21.