Skip to main content
informatikaközigazgatási informatika

Kérdőív az elektronikus aláírásról és az elektronikus azonosításról

Szerző: 2011. október 27.november 1st, 2011No Comments

„Az online szolgáltatásoknak és tranzakcióknak épp olyan megbízhatónak és könnyen használhatónak kellene lenniük, mint a ténylegesen végbemenő folyamatoknak. Azonban még mindig vannak akadályok egy határok nélküli „egységes digitális piac” létrehozása előtt, amely lehetővé tenné a polgárok és a vállalkozások számára az egész Európán átívelő tranzakciók lebonyolítását.
Az akadályok áthidalásának kulcsa a határokon átnyúló elektronikus azonosító és aláírás.

Ön használ elektronikus azonosítót vagy aláírást?
Mik a tapasztalatai?

A Bizottság jelenleg az e-azonosító és az e-aláírás új jogszabályi keretének kidolgozásán fáradozik. Azon cél elérése érdekében, hogy a kidolgozásra kerülő, megbízható és hatékony jogalkotás a vállalkozások versenyképességének javítását, és a költséghatékonyságot is szem előtt tartsa, a Bizottság szeretné azonosítani a kis- és középvállalkozások szükségleteit.

Ez a kérdőív megadja a lehetőséget arra, hogy Ön közvetlenül befolyásolja a jogszabályok kidolgozását, és biztosítsa véleménye figyelembevételét.

Előre is köszönjük az idejét és együttműködését az Európai Bizottság Információs Társadalom és Média Főigazgatósága nevében is!

Kapcsolódó linkek:
Az online kérdőívet itt tudja kitölteni.

Forrás:
Kérdőív az elektronikus aláírásról és az elektronikus azonosításról, Európai Bizottság Információs Társadalom és Média Főigazgatósága (a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara híre alapján), 2011. október 26.