Skip to main content
közigazgatási informatika

Nemzetközi kooperációs börze az e-kormányzati szolgáltatásokat kínálók számára Bécsben, Ausztriában

Szerző: 2011. november 28.No Comments

„A 2012-es Nemzetközi Kooperációs Börze keretein belül a világ minden tájáról érkező, e-kormányzati szolgáltatást kínálók számára lehetőség nyílik arra, hogy kapcsolataikat kibővítsék és új üzleti partnereket találjanak. A rendezvényre 2012. január 26-án Bécsben, az Osztrák Gazdasági Kamaránál kerül sor.

Az e-kormányzat a modern és hatékony közigazgatás szinonimája. Az európai Digitális Agenda keretein belül az Európai Unió azon dolgozik, hogy 2015-re 2 állampolgárból egy és 5 vállalatból 4 igénybe vegye az e-kormányzati szolgáltatásokat.

A hivatalok közigazgatási folyamatait és a vállalkozások, illetve állampolgárok alkalmazási területeit optimálisan egymáshoz kell igazítani ahhoz, hogy a súrlódásmentes együttműködést biztosítani lehessen. Az Európai Bizottság aktuális, e-kormányzatról szóló benchmarking jelentése szerint Ausztriában az alapvető e-kormányzati szolgáltatások már 100%-ban elérhetőek. A vállalatok több mint 75%-a használ különböző online szolgáltatásokat a közigazgatásban és egyre több állampolgár válik elektronikus ügyféllé. Ezzel Ausztria élen jár Európában. Ennek megfelelően az osztrák vállalatok nagy tapasztalatokkal rendelkeznek sikeres e-kormányzati projektek koncepciójának kidolgozásában, kiépítésében, alkalmazásában és üzemeltetésében.

A 2012-es Nemzetközi E- Kormányzati Kooperációs Börze a világ minden tájáról azokat a szolgáltatókat és lehetséges vevőket célozza meg, akik az alábbi súlyponti területeken tevékenykednek, illetve kiegészítő termékeket kínálnak:

  • Online űrlap generátorok
  • Központi jegyzék (ZMR, telekkönyv, cégjegyzék)
  • Identifikáció (pl. az un. e-card az állampolgárok részére stb.)
  • Használhatóság és hozzáférhetőség (WAI)
  • Többnyelvű tanácsadás (szakértői rendszerek)
  • Biztonságos kommunikáció és archiválás (pl. bíróságok elektronikus levelezése)
  • Elektronikus beszerzés
  • Elektronikus egészségügy és telemedicina

A Nemzetközi Kooperációs Börze 2012. január 26-án, Bécsben a Gazdasági Kamaránál kerül megrendezésre. A rendezvényről további információkat, beleértve a regisztrációt, programot, online időpont egyeztetéseket a többi résztvevő céggel (B2B-találkozók) stb. a rendezvény honlapján találhatóak.”

Forrás:
Nemzetközi kooperációs börze az e-kormányzati szolgáltatásokat kínálók számára Bécsben, Ausztriában, Advantage Austria, 2011. november 17.