Skip to main content
közigazgatás: magyar

A kormányhivatalban nem tudnak további létszámcsökkentésről

Szerző: 2012. január 30.No Comments

„Debrecen – A Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatalnál a létszámleépítésről és annak hatásairól érdeklődött a Cívishír. Kérdéseinkre Nagy Ildikó, a kormányhivatal sajtóreferense válaszolt.

Cívishír: – A kormány döntése alapján 2 ezer 343 munkahely szűnik meg a kormányhivataloknál. A Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivataltól hány embert küldtek el?
Nagy Ildikó: – A Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal 1345 fős létszámára a kormányhatározatban megállapított 10 százalékos létszámcsökkentés 134,5 álláshely megszüntetését határozta meg, ez nálunk 103 munkavállalót érintett.

Cívishír: – Az egyes szakigazgatási szervektől hány embert küldtek el?
Nagy Ildikó: – A Szakigazgatási szervekre lebontva: Egészségbiztosítási Pénztári Szakigazgatási Szerv 2, Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatóság 21,5, Erdészeti Igazgatóság 3, Földhivatal 14, Földművelésügyi Igazgatóság 1, Igazságügyi Szolgálat 4, Közlekedési Felügyelet 5, Munkaügyi Központ 18, Munkavédelmi és Munkaügyi Szakigazgatási Szerv 2, Népegészségügyi Szakigazgatási Szerv 12, Növény és Talajvédelmi Igazgatóság 1, Nyugdíjbiztosítási Igazgatóság 10, Törzshivatal 9.

Cívishír: – Mi alapján történt az elküldöttek kiválasztása? Kik döntöttek a kiválasztásról?
Nagy Ildikó: – A szakigazgatási szervek vezetőinek szakmai javaslatai alapján a kormányhivatal vezetőjének egyetértése mellett történt a felmentés.

Cívishír: – Milyen hatással lesz a leépítés a kormányhivatal működésére?
Nagy Ildikó: – A kormányhivatal szakigazgatási szerveinél a feladatellátás biztonságát megőrizve hajtottuk végre a létszámcsökkenést. A szakigazgatási szerveknél az ügyintézés és az ügyfélszolgálatok működése változatlan lesz. A kormány az ország versenyképességének javítása érdekében jelentős bürokráciacsökkentést és adminisztrációcsökkentést hajtott végre. A cél az, hogy annyi ember dolgozzon a közigazgatásban, amennyire annak működéséhez szükség van, és biztosítottak legyenek a rendszer fenntartásának pénzügyi forrásai is. A létszám csökkenése kétségtelenül többletfeladatot jelent majd minden kormánytisztviselőnek. A kormányhivatal az engedélyezett kapacitásának megfelelően kell hogy átalakítsa a feladatellátás rendjét.

Cívishír: – Helytálló azon értesülésünk, miszerint június-júliusban újabb nagyarányú leépítés jön?
Nagy Ildikó: – Tudomásunk szerint a kormány nem döntött júniusban-júliusban esedékes létszámleépítésről.”

Forrás:
A kormányhivatalban nem tudnak további létszámcsökkentésről, Civishír, 2012. január 23.