Skip to main content
gazdaság

Keresd a helyit: online adatbázis indult 2600 élelmiszertermelőről

Szerző: 2012. február 3.No Comments

„A helyi élelmiszerek fogyasztásának ösztönzésére több mint 2600 hazai élelmiszertermelő elérhetőségeit tartalmazó nyilvános, helyi termelői adatbázist hoztak létre termelői szervezetek az Európai Unió Regionális Fejlesztési Alapjának támogatásával.

A keresdahelyitkampany.hu oldalon elérhető online adatbázis a VAN alapítvány „Keresd a helyit!” elnevezésű közösségi programjának egyik eleme.

Az alapítvány közleményében azt írta: a szemléletformáló, komplex kommunikációs kampány a helyi élelmiszerek fogyasztására ösztönöz Magyarország hat vidéki régiójában.

A 2011 decemberében elindított „Keresd a helyit!” program fő célja, hogy informatív és szemléletformáló módon – a fogyasztók, a termelők és a helyi gazdaság szempontjait egyaránt hangsúlyozva – hívja fel a figyelmet a helyi élelmiszerek fogyasztásának fontosságára.

A kampány elsődleges célja, hogy változatos és a közvéleményt széles körben elérő kommunikációs eszközök és csatornák bevonásával ismertesse meg a helyi termékek fogyasztásának előnyeit, például munkahelymegtartó és gazdaságélénkítő hatásukat, illetve azt, hogy célba juttatásuk alacsonyabb környezetterheléssel jár.”

Forrás:
Keresd a helyit: online adatbázis indult 2600 élelmiszertermelőről, HVG.hu/MTI, 2012. február 1.