közigazgatási informatika

Elektronizálják az építésügyi engedélyezési eljárást

Szerző: 2012. február 5.No Comments

„A Belügyminisztérium (BM) nettó 148,35 millió forintért szerződik a HUMANsoft Kft.-vel az építésügyi hatósági engedélyezési eljárást támogató elektronikus dokumentációs rendszerének uniós forrásból történő megvalósítására – írja a Napi Gazdaság csütörtöki számában.

A hirdetmény közzétételével induló tárgyalásos közbeszerzésre négy ajánlat érkezett, a nyertes mellett az eKÖZIG Zrt. és a Konasoft Project Tanácsadó Kft. közös ajánlattevőké, az Ulyssys Számítástechnikai Kft.-é, valamint a User Rendszerház Kft. és a Quattrosoft Kft. közös ajánlattevőké – ismerteti a lap az uniós közbeszerzési értesítőre hivatkozva.

Az elektronikus dokumentációs rendszer központi adatbázis alapú, internetes elérésű rendszer, amely az ország bármelyik településén lakó építtető számára lehetőséget biztosít az építésügyi hatósági engedélykérelem és mellékleteinek elektronikus benyújtására, valamint teljes körű elektronikus ügyintézési támogatást nyújt az építésügyi hatósági engedélyezési eljárásban közreműködő hatóságok számára.”

Forrás:
Elektronizálják az építésügyi engedélyezési eljárást, ECHO TV, 2012. február 2.