Skip to main content
közigazgatási informatika

Online adókártya a NAV-tól

Szerző: 2012. március 12.No Comments

„Úgy látszik még nem álltak át egységes adatfeldolgozásra a NAV-nál, mert 2 internetes igénylésből az egyiket visszadobták, azzal, hogy nem csatolták mellé a jelenlegi adókártyát:

2011 októberben úgy adódott, hogy le kellett cserélni az adókártyát nekem és feleségemnek is. A NAV által elkészített csoda Java programban létezik olyan adatlap, amivel a magyarorszag.hu-n keresztül lehet kezdeményezni a cserét. Online ügyintézés, maga a csoda. 2 héten belül kaptam a NAV-tól egy levelet, hogy megkapták a beadványomat és amíg nem kapom meg az új kártyát, addig a megküldött dokumentum a hivatalos adókártyám. Feleségem ugyanerre a beadványra szintén kapott egy levelet a NAV-tól, melyben felszólították, hogy az eljárás során „nem csatolta a jelenlegi adókártyát” és amennyiben azt nem küldi meg 8 napon belül postai úton, akkor a NAV visszautasítja a kérelmét, mivel nem tett eleget a törvény xy paragrafusának?

Arra nem is térnék ki, hogy törvényt hogy lehet kétféleképpen értelmezni, de hogy valójában mi juthatott a NAV ügyintéző eszébe az számomra érthetetlen „csatolja a beadványhoz az eredeti adókártyát”? Mindezt online beadvány esetén!

Postán tértivel feladtuk a kártyát és mint jogkövető állampolgár vártuk a kártyákat. Az első érdeklődő telefont december elején mertük megengedni magunknak, érdeklődve hogy vajon mi tart ennyi ideig. Talán senki nem gondolná, de a válasz…. nincs papír a nyomdában, ahol ezeket a kártyákat gyártják! Ez már önmagában érdekes, de most márciusban ugyanezt közölték telefonban a NAV illetékes ügyfélszolgálati telefonszámán, mi több közölték, hogy nekünk még szerencsénk van, mert van akinek 30-60 napra érvényes igazolást küldtek csak ki és azoknak folyamatosan újat kell kérniük, amíg a nagy papír hiány megoldódik.”

Forrás:
Online adókártya a NAV-tól, Tékozló Homár, 2012. március 8.