Skip to main content
informatika

Vonatjegy sms-ben: venni nem, csak fizetni lehet

Szerző: 2012. március 12.No Comments

„Mobiltelefonnal is kifizethetik vonatjegyük árát áprilistól a MÁV-Start Zrt. utasai. Feltéve, hogy előtte az interneten már megvásárolták a jegyet.

Egy ideig még várniuk kell a teljesen sorbanállásmentes, mobiltelefonos jegyvásárlásra a vonattal utazóknak. Előreláthatólag április elején a MÁV-Start Zrt. bővíti internetes jegyvásárláshoz kötődő szolgáltatásainak körét: az otthoni jegynyomtatás és a bankkártyás vásárlás után bevezethetik a mobilos fizetést. Az autópálya- és parkolódíjak kifizetésénél megszokott sms-küldős vásárlás azonban még a jövő zenéje.

Lapunk úgy tudja: a MÁV személyszállító cége mindhárom hazai mobiltelefon-szolgáltatóval előrehaladott tárgyalásokat folytat a mobiltelefonos díjfizetés bevezetéséről. Ha a tárgyalások lezárulnak, a vasút utasai előtt megnyílik a lehetőség, hogy az interneten megvásárolt, befoglalt jegyek árát mobiltelefonon fizessék ki.

A rendszer működésének részletei egyelőre nem ismertek. Azt azonban már most lehet tudni, hogy a MÁV-Start internetes jegyvásárlási szolgáltatását választók valószínűleg egy azonosítót kapnak majd a mobiltelefonos fizetéshez, amit sms-ben elküldve kezdeményezhetik a vonatjegy árának kifizetését.

De borítékolható az is, hogy minden vonatjegy árát mobiltelefonnal nem lehet majd rendezni. Egy egyelőre ismeretlen értékhatár felett, például a drága nemzetközi jegyeknél, a MÁV-Start feltehetőleg nem támogatja majd az sms-ben történő fizetést.”

Forrás:
Vonatjegy sms-ben: venni nem, csak fizetni lehet, Népszabadság, 2012. március 8.