Skip to main content
közigazgatás: magyar

Jajkiáltások a „végekről”

Szerző: 2012. március 31.április 2nd, 2012No Comments

„Mindenki jól tudja, hogy a puding próbája az, ha megeszik, de ez a mi pudingunk bizony még eléggé képlékeny, ma még kiszámíthatatlan a színe és az íze, de még az alakja is bizonytalan. Mindez akkor jutott eszembe, amikor hallgattam pénteken Nyírlugoson a polgármesterek véleményét, aggodalmát az új önkormányzati törvénnyel kapcsolatban.
M. Magyar László jegyzete

Azzal senki sem vádolhatja a települések vezetőit, hogy nem akarnának dolgozni. Éppen az ellenkezőjét szeretnék, mindent megtennének a településük fejlődéséért, azonban úgy érzik, hogy az új törvény gúzsba köti kezüket-lábukat, amit felépítettek az elmúlt két évtizedben, az most mind semmivé válik az államosítással.

Megértik ők a jelenlegi kormány szándékát is, hogy fontos a hatékony ügyintézés, az esélyegyenlőség megteremtése a közigazgatás és az oktatás területén, azonban egyrészt nem lehet minden önkormányzatot ugyanazzal a mércével mérni, másrészt az érdekeket talán jobban össze lehetne hangolni. Éppen azért gyűjti össze a Magyar Önkormányzatok Szövetsége a véleményeket, a javaslatokat, hogy azokat figyelembe lehessen még venni a végrehajtási rendelet megalkotásakor. Bíznak abban, hogy sikerül az álláspontokat közelebb hozni, hiszen egy élhetőbb, magas színvonalon szolgáltató Magyarország a célja úgy a kormánynak, mint a polgármestereknek.

Lehet talán még reménykedni abban, hogy meghallgatásra találnak a „keleti végek” jajkiáltásai is, hiszen a kormány szintén azt szeretné, amit a települések vezetői: szolgálni az ország lakosságát.”

Forrás:
Nézőpont: Jajkiáltások a „végekről”, M. Magyar László, Szabolcs Online, 2012. március 31.