Skip to main content
közigazgatás: magyar

Navracsics: A közigazgatásban is van élet

Szerző: 2012. április 13.No Comments

„Navracsics Tibor szerint a magyar közigazgatásnak mindig fiatalnak és megújulásra késznek kell lennie. A közigazgatási és igazságügyi miniszter erről a tárcája által rendezett nyílt napon, pénteken beszélt fiatalok előtt.

A ReGeneráció címmel, második alkalommal megrendezett nyílt napon a miniszterelnök-helyettes azt mondta: a központi és a területi közigazgatásban két éve zajló megújulásnak nemcsak intézményi összetevői vannak, hanem van egy nagyon komoly személyi feltétele is, hiszen a magyar közigazgatásnak mindig fiatalnak és mindig megújulásra késznek kell lennie.

„Célunk, hogy önöket meghódítsuk magunknak”, hogy lássanak pályát a közigazgatásban való elhelyezkedésben, és ne higgyenek azoknak a reklámoknak, embereknek, akik szerint csak a piacon van jövő – fordult Navracsics Tibor a rendezvényen részt vevő diákokhoz, hangsúlyozva: a piacon kívül, a közigazgatásban is van élet, és erkölcsileg nemesebb feladat a közösséget, a nemzetet szolgálni. Szavai szerint szakmailag legalább annyi, ha nem több kihívás éri az embert a közigazgatásban, mint a piacon, és legalább annyira sokszínű az élet egy minisztériumban, mint egy piaci vállalatnál.

Emlékeztetett arra, hogy 2010 őszén kezdték el ReGeneráció című programsorozatot, amelynek célja, hogy felkeltsék és ébren tartsák a fiatalok érdeklődését a közigazgatás, a központi közigazgatás és a minisztériumok iránt, valamint biztosítsák a folyamatos utánpótlást a közigazgatásnak.

A nyílt napon az érdeklődő fiatalok találkozhatnak a tárca államtitkáraival és kormánytisztviselőivel, előadásokat hallhatnak a KIM kiemelt projektjeiről, játékon vehetnek részt és csatlakozhatnak a közigazgatás kulisszatitkait feltáró körsétákhoz.

A nap folyamán előadást tart többek között Gál András Levente kormánybiztos, Mihalovics Péter miniszteri kabinetfőnök és Répássy Róbert igazságügyért felelős államtitkár is”

Forrás:
Navracsics: A közigazgatásban is van élet, Magyar Nemzet/MTI, 2012. április 13.