Skip to main content
informatika

EuroCloud Day 2012

Szerző: 2012. május 7.No Comments

„Május 23. 13.00-21.00

Ramada Plaza Hotel, Budapest

Az első magyarországi EuroCloud Day 2012. május 23-án kerül megrendezésre Budapesten, a Ramada Plaza Budapest Hotelben. Az esemény kapcsolódik a több európai országban ugyanerre az időpontra szervezett EuroCloud Day rendezvényekhez, így vendégeink egy egyedülálló kezdeményezés részesei lehetnek.

A résztvevők online közvetítésben követhetik a központi előadásokat:
Köszöntő: Pierre-José Billotte, EuroCloud Europe elnöke
„European Cloud Partnership”: Neelie Kroes, az Európai Bizottság alelnöke, a Digital Agenda európai biztosa
Rainer Zinow, az SAP senior alelnöke
Kitekintés az ázsiai piacra: Forrest Lin, a Kínai Elektronikai Intézet főtitkár-helyettese.

Az iparág hazai kérdéseit kerekasztal beszélgetésekben vitatják meg a résztvevők. A beszélgetéseket a technológia vezető szolgáltatóinak képviselői moderálják:
Bellák Zoltán, a EuroCloud Europe alelnöke, a EuroCloud Magyarország Egyesület elnöke
Kovács Viktor, A CE On-Demand alapítója és kereskedelmi igazgatója, a EuroCloud Magyarország Egyesület vezetőségi tagja
Erdélyi Gábor, a EuroCloud Magyarország Egyesület Security & Certification Munkacsoportjának vezetője.

A nap záróeseménye a Magyarországi EuroCloud Award 2012 díjátadója, melynek levezetője Poros Gábor, a Fujitsu Technology Solutions ügyvezető igazgatója, a EuroCloud Magyarország Egyesület vezetőségi tagja lesz. Az öt kategória nyertesei bemutathatják tevékenységüket a részvevőknek, és elnyerik a jogot az európai megmérettetésen való részvételre.

További két fontos esemény kapcsolódik az első magyarországi EuroCloud Day-hez. Május 23-án délelőtt, szintén a Ramada Plaza Budapest Hotelben szervezik meg a Central and Eastern European Initiative Foundation Workshop-ot, melyre 12 ország képviselőjét várják. Mindannyian kiemelt szerepet játszanak országukban a cloud computing technológia elterjesztésében. A workshop célja, hogy az egyesület égisze alatt, közösen dolgozzák ki azokat a stratégiai lépéseket, melyekkel csatlakozni tudnak az iparág vezető országaihoz tudásban, technológiában, piaci lehetőségekben.

Ezen kívül, május 21-22-én a UMI Events szervezésében kerül sor a 2nd Annual Cloud Computing & Virtualization CEE, CIS & Russia Conference eseményre a Sofitel Hotelben. A rendezvény elnöke Bellák Zoltán, EuroCloud Europe alelnöke, a EuroCloud Magyarország Egyesület elnöke. Egyedülálló lehetőség, hogy a EuroCloud Day regisztráltjai ingyenesen vehetnék részt a kelet-európai régió kiemelt konferenciáján, így a három nap alatt részletesen megismerhetik a cloud computing iparág jelenlegi magyar és régiós helyzetének minden fontos vonatkozását.”

Forrás:
EuroCloud Day 2012, EuroCloud, 2012. április 24.