Skip to main content
informatika

A nagy adatnak – akármi is az – stratégiai szerepe lesz

Szerző: 2012. május 29.február 5th, 2014No Comments

„A Varonis – strukturálatlan adatok védelmével és menedzsmentjével foglalkozó cég – felmérése szerint az IT-szakemberek kétharmada úgy véli, a nagy adatnak stratégiai szerephez kellene jutnia.

A Varonis kutatásában megkérdezettek szerint a nagy adat stratégiai fontosságú üzleti elemmé válik a következő öt évben, de a válaszadóknak a fele sem tudott pontos definíciót adni arra, hogy mi is az a nagy adat. És még kevesebben voltak, akiknek pontos fogalmaik lettek volna a „nagy adat termékekről”.

Amikor viszont arról tettek fel kérdéseket, hogy a nagy adatot hogyan szeretnék felhasználni, a válaszadók világos gondolatokkal álltak elő. A három legfontosabb alkalmazás a következő volna: megtalálni a kockázatérzékeny adatokat, meghatározni a potenciálisan fenyegető tevékenységeket, megtalálni a felhasználókat, akiknek kiterjedt elérési jogosítványaik vannak.

Az eredmény azt mutatja, hogy miközben a szervezetek többsége a következő öt évre stratégiai jelentőséget tulajdonít a nagy adatnak, ennek tágabb értelme még mindig megfoghatatlan maradt.”

Forrás:
A nagy adatnak – akármi is az – stratégiai szerepe lesz, Meixner Zoltán, Computerwold, 2012.május 23.