Skip to main content
informatika

Magyarok csinálták a MasterCard mobilfizetési megoldását

Szerző: 2012. július 30.No Comments

„A világ több országában fizethetnek a mobiltelefonjukkal készpénz vagy bankkártya helyett az emberek fiatal magyar mérnökök fejlesztéseinek köszönhetően. A Cellum siófoki Mobilkommunikációs Kutatóközpontjából kikerült találmányok között szerepel a MasterCard Mobile fizetési megoldás, a mobilparkolási alkalmazás, a Vöröskereszt mobil adományozási rendszere és a biztonságos taxis fizetés technológiája is. A kutatóközpont a most lezáruló három éves európai uniós projekt befejezése után is tovább működik.

Három évvel ezelőtt, 2009 augusztusában jött létre a Cellum csoport Mobilkommunikációs Kutatóközpontja Siófokon…A kutatóközpont létrehozásának ötletét az Európai Unió Regionális Fejlesztési Alapja is támogatta, és az elmúlt három év igazolta, hogy érdemes volt beruházni a kutató-fejlesztő bázis létrehozásába….A siófoki Mobilkommunikációs Kutatóközpontban 15 IT-szakember dolgozik, többségük 30 év alatti…A siófoki központban fejlesztették a sok nagyvárosban sikeresen működő mobiltelefonos parkolási applikációkat (CellPark), és az autópályamatrica-vásárlást könnyítő (CellToll) rendszert is. A legnagyobb sikert azonban annak az a bankoktól és szolgáltatóktól független, biztonságos mobilfizetési rendszernek a kifejlesztése jelentette, amelyet a nemzetközi sajtó áttörésként értékelt a mobilfizetési technológiák területén. A távoli elérését biztosító fizetési megoldást azóta a világ egyik legnagyobb pénzügyi technológiai cége, a MasterCard is alkalmazza. A MasterCard Mobile Magyarországon sikeresen működik, a technológia ősztől Bulgáriában is elérhető lesz, és további nyolc országban bevezetés előtt áll.

Ugyancsak a siófoki szakemberek tudását dicséri a közelmúltban bemutatott mobil adományozási rendszer, amelynek segítségével civil szervezeteknek küldhetünk biztonságosan és egyszerűen adományt, készpénz és bankkártya használata nélkül…A Rádió Tele5 taxikban pedig nyáron vezették be a Cellum által kidolgozott biztonságos taxis fizetési rendszert.”

Forrás:
Magyarok csinálták a MasterCard mobilfizetési megoldását; HVG.hu; 2012. július 30.