Skip to main content
gazdaságmédia

Van, ahol ingyen átállítják a szegények televízióit

Szerző: 2012. július 31.No Comments

„Augusztusban indul a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) által szervezett digitális átállás tesztprogram szerelési szakasza Sopronban és Barcson – írja a Világgazdaság.

Ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy a hatóság állami segítséggel, ingyenesen átállítja a szociálisan leginkább rászorultak televíziókészülékeit a hagyományos analógról, a jobb minőségű digitális adás vételére.

A tesztprogram értékelése alapján döntés születik az országos támogatási program pontos menetéről. Az NMHH korábban jelezte: a támogatási rendszerben a digitális földfelszíni vételhez kártyafüggetlen set-top boxokat kívánnak alkalmazni. Ezek beszerzési ára a piacon nagyobb tétel esetén 8-10 ezer forint körül mozog, és folyamatosan csökken.

A lap úgy tudja, hogy az NMHH több tízmilliárd forintot szán az átállás költségeire. A digitális átállásnak a korábbi tervek szerint 2011 végéig kellett volna lezajlania, majd egy ideig úgy tűnt, idén kerülhet sor rá – jelenleg annyit lehet tudni, legkésőbb 2014 vége a határidő.”

Forrás:
Van, ahol ingyen átállítják a szegények televízióit; Pénzcentrum.hu; 2012. július 31.