gazdaságinformatika

Mobil fizetést tesztel az Állami Nyomda

Szerző: 2012. augusztus 16.No Comments

„Az Állami Nyomda és a Telenor Magyarország megkezdte a mobilfizetést egyszerűsítő NFC technológia tesztelésének előkészületeit – közölte az Állami Nyomda csütörtökön a Budapesti Értéktőzsde honlapján. A projektben az Állami Nyomda szállítja és üzemelteti a biztonságtechnológiai infrastruktúrát, továbbá biztosítja a szükséges alkalmazásokat és a szakértői támogatást.

A résztvevők a teszt során éles körülmények között próbálják ki a bankkártyák és különböző hűségkártyák leváltására is alkalmas megoldás működését. Az NFC (near-field communication) olyan adatátviteli technológia, ami csak nagyon kicsi, 2 centiméternél nem nagyobb hatótávolságon belül működik. Ez a tulajdonsága teszi alkalmassá arra, hogy fizetésre és olyan tranzakciókra használják az NFC technológiával felszerelt okostelefonokat, mobil eszközöket, ahol fontos a személyes jelenlét a biztonság érdekében.

Az NFC-alapú szolgáltatások, például mobilfizetés, vagy hűségpontok nyilvántartása a telefon kereskedői terminálhoz érintésével történik. A közlemény szerint a Telenor, a Mobiltárca Szövetség alapító tagjaként 2012-ben tűzte ki célul NFC-alapú szolgáltatások tesztelését közösen a piaci szereplőkkel és ügyfeleivel.

Szakmai partnernek a Telenor az Állami Nyomdát választotta, amely az elmúlt évben kezdte meg a technológia biztonságos működését garantáló TSM (trusted service manager) rendszerének kialakítását és ezzel egy időben hozta létre mobil fejlesztési üzletágát. A társaság az idén csatlakozott a Mobiltárca Szövetséghez is.”

Forrás:
Mobilfizetést tesztel az Állami Nyomda; Index.hu/MTI; 2012. augusztus 16.