Skip to main content
gazdaságinformatika

Kiállítás a digitális ipar innovátorainak

Szerző: 2012. augusztus 20.No Comments

„Nagyvállalatok vezetőinek és politikusoknak mutathatják meg tudásukat a startup-világ legjelentősebb képviselői.

Hazánk idei egyik legnagyobb jelentőségű szakmai és diplomáciai eseményén szervezhet innovációs kiállítást a Mobilitás és Multimédia Klaszter Iroda. A Külügyminisztérium hétfőn kérte fel hivatalosan az MMKlaszter-irodát, hogy a júniusi Magyar Innovációs TechShow mintájára szervezzen egy kiállítást az október 4-5-i Budapest Conference on Cyberspace keretében.

Az év egyik legkiemeltebb szakmai és diplomáciai eseményére mintegy 600 nemzetközi kormányzati, vállalati, tudományos és civil résztvevőt várnak.

Hogy az októberi rendezvényen a leginnovatívabb hazai digitális fejlesztéseket ismerhessék majd meg a konferencia külföldi és magyar résztvevői – köztük magas rangú politikusok, a világ vezető internetes cégeinek döntéshozói, hazai és nemzetközi IT-guruk, szakpolitikusok, NGO-k és befektetők –, a TechShow-hoz hasonlóan egy nyílt pályázatot hirdetünk. A “Keressük Magyarország kiber-innovátorait!” elnevezésű pályázat 20 nyertese a konferencia első napján, vagyis 2012. október 4-én állíthat majd ki.

Olyan cégek és egyének nevezését várjuk 2012. szeptember 5-ig, akik nemzetközi szinten is innovatív, infokommunikációs technológiára épülő hitech megoldásokat kínálnak a kibertér legégetőbb kihívásaira. Elvárás, hogy a pályázó projektek látványosan bemutathatók legyenek, ami feltételezi, hogy legalábbis kész prototípus állapotban vannak. A legkiemelkedőbb 20 innovátort egy független szakmai zsűri választja majd ki. A kiírás értelmében a kiválasztásnál előnyben részesülnek a konferencia tematikájához illeszkedő pályaművek: a kibertér biztonságát, szabadságát, valamint a gazdasági-társadalmi jólét növelésében, például az egészségügyben játszott szerepét erősítő megoldások. Megint csak a TechShow-hoz hasonlóan a kiállítók egy helyszíni pitch versenyen is prezentálhatják majd projekteiket, értékes díjakért versenyezve.

A hivatalos versenyfelhívás az MMKlaszter vagy a Külügyminisztérium honlapján található a nevezési űrlap pedig innen, illetve innen tölthető le, az angol nyelvű felhívás, valamint űrlap itt érhető el.”

Forrás:
Újabb kiállítást szervez a digitális ipar innovátorainak az MMKlaszter; Insider Blogzin; 2012. augusztus 16.