Skip to main content
médiatársadalom

A közösségi médiában evangelizálna az egyház

Szerző: 2012. szeptember 6.No Comments

„A közösségi média új evangelizációs lehetőségeiről tanácskoznak ezen a héten Bangkokban a Dél-, Délkelet-, Kelet- és Közép-Ázsia püspökei a Társadalmi Kommunikáció Püspöki Intézete (BISCOM) nyolcadik konferenciáján.

A Vatikáni Rádió beszámolója szerint a szeptember 3-tól 8-ig tartó tanácskozás címe: Közösségi Média: szörfözés, kapcsolatépítés, blogolás, játék, függőség – A Kommunikációs Szolgálat lehetőségei és kihívásai Ázsiában. Az esemény szervezőije a tizenkilenc püspöki konferenciát tömörítő Ázsiai Püspöki Konferenciák Szövetsége. Claudio Maria Celli érsek, a Társadalmi Kommunikáció Pápai Tanácsának elnöke megnyitó előadásában felvázolta azokat a modelleket és stratégiákat, amelyek Krisztus üzenetének hirdetését segítik elő a mai modern médiakörnyezetben.

A BISCOM célja, hogy Dél-Ázsia püspökeivel megismertesse a modern média sajátosságait, felvértezze őket a korszerű kommunikációs eszközök felhasználáshoz szükséges készségekkel és ismeretekkel. E konferencia részvevői kidolgozzák azokat a módszereket, amelyek segítségével a modern közösségi médiát a lelkipásztori hivatás szolgálatába lehet állítani.”

Forrás:
A közösségi médiában evangelizálna az egyház; SG.hu/MTI; 2012. szeptember 4.