Skip to main content
közigazgatás: magyar

Tematikus minisztériumi honlap az erdészeti ágazat bemutatására

Szerző: 2012. szeptember 10.No Comments

„Önálló, tematikus minisztériumi honlapon kaphatnak tájékoztatást a jövőben az érdeklődők az erdőkről, az erdők védelméről, az erdőgazdálkodásról, az erdészeti ágazati szereplőkről, valamint a Vidékfejlesztési Minisztérium erdőkhöz, erdőgazdálkodáshoz kapcsolódó erdészetpolitikai elképzeléseiről, ágazatirányítási és jogalkotási tevékenységéről.

Szándékaink szerint az erdo.kormany.hu honlap jól illeszkedik majd a már meglévő, az erdészeti ágazati szervezeteket bemutató, az erdészeti igazgatási célokat szolgáló, illetve a hírportál jellegű szakmai honlapok közé. Bízunk abban, hogy ez a fórum is hozzájárulhat a fenntartható erdőgazdálkodás megvalósításához.

Fontos tudatosítani az emberekben azt, hogy az erdők védelme, az erdőgazdálkodás hazánkban megalapozott, a köz érdekét szolgáló, hosszú távra kijelölt célok mentén történik. Meg kell ismertetni ezeket a célokat, az azokat szolgáló eszközöket annak érdekében, hogy az állampolgárok mindennapi életük során is tudják azokat hatékonyan alkalmazni, vagy éppen segíteni. A magyar erdőket megőrizni, illetve annak mindenkit egyformán megillető javait megfelelő módon élvezni csak az állampolgárok segítségével, együttműködésével lehet.”

Forrás:
Tematikus minisztériumi honlap az erdészeti ágazat bemutatására; Vidékfejlesztési Minisztérium; 2012. szeptember 10.