gazdaság

Információtechnológiai cégbe invesztál az állam

Szerző: 2012. szeptember 16.No Comments

„Új fejlesztői munkahelyekre és regionális szolgáltatásbővítésre fordítja a Trinity csoport a Széchenyi Tőkebefektetési Alapból érkező 58 millió forintot.

A magyar piacon működő IT fókuszú cégcsoport fejlesztését és regionális pozícióinak megerősítését segíti a Széchenyi Tőkebefektetési Alap 58 millió forintos befektetésével. A tíz éve működő Trinity cégcsoport saját fejlesztésű szoftvereinek megrendelői a pénzügyi és befektetési szektorból, az általa forgalmazott ERP rendszereinek felhasználói pedig elsősorban az ipari termelővállalatokból kerülnek ki. A befektetéssel az alap 20 százalékos tulajdonossá válik.

A tőkebefektetést fogadó Trinity cégcsoport az információtechnológiai szektorban működik, két tagja a Trinity Consulting Zrt. és a Trinity Enterprises Kft. Előbbi társaság saját fejlesztésű pénzügyi szoftvercsaláddal (TRIAS) és az ehhez kapcsolódó tanácsadással nyújt hosszú távú, rugalmas és naprakész IT megoldásokat a pénz- és tőkepiac szereplői számára, immár tíz éve. „Szakembereink nem a szoftvergyárak tömegtermelésével versenyeznek, kiemelkedő minőségű saját termékeinkhez készítenek ügyfélre szabott megoldásokat a hazai pénz- és tőkepiac legjelentősebb szereplői körében.” – összegzi Kreskai György, a Trinity Consulting vezérizgatója.

A cégcsoport másik tagja a Trinity Enterprise Kft. vállalati erőforrás-tervezési (ERP) rendszereket forgalmaz és fejleszt az ipari termelővállalatok számára. A társaság 2011 áprilisától egy vállalatirányítási rendszereket fejlesztő multinacionális cég, a CDC Software magyarországi kizárólagos viszonteladója és közép-európai forgalmazója. A Trinity az élelmiszeripari, vegyipari és gyógyszergyártó cégeket célozza meg a CDC Software termékportfóliójával, nemrégiben kezdődött meg például a Pick Nyrt. erőforrás-tervezési rendszerének megújítása. A cégcsoport további növekedéséhez elengedhetetlen a saját fejlesztésű TRIAS rendszer technológiai, illetve humánerőforrás-oldali fejlesztése, a TRIAS termékcsalád és a CDC Software termékportfolió elterjesztésével a közép- és kelet-európai terjeszkedés valóra váltása.

A Széchenyi Tőkebefektetési Alap 58 millió forintos befektetése e célok eléréséhez nyújt tőkeforrást, 20 százalékos tulajdonhányadért cserébe. ”A befektetési döntés alapját a Trinity csoport elmúlt évtizedben nyújtott teljesítménye és folyamatos innovációra képes fejlesztői tudásbázisára épülő megalapozott cégfejlesztési terve adta” – indokolja a befektetési döntést Csuhaj V. Imre, a Széchenyi Tőkealap-kezelő Zrt. igazgatóságának elnöke.

A Trinity Consulting pénzügyi-befektetési szemléletű informatikai alkalmazása, a TRIAS a pénzügyi szolgáltatók vagyonkezelési, ügyfélszámla-kezelési, befektetési, letétkezelési, és back-office folyamatainak támogatását biztosítja. E megoldás a befektetési, vagyonkezelési és biztosítói üzletágak hatékony működését is segíteni képes.”

Forrás:
Információtechnológiai cégbe invesztál az állam; HVG.hu; 2012. szeptember 12.