közigazgatási informatika

Kiosztották az Év Projektmenedzsere díjat

Szerző: 2012. november 10.No Comments

„Taby Tamás, a Swicon Zrt. üzletág-igazgatója kapta a 2012-es Az Év Projektmenedzsere díjat. A szakember a KSH népszámlálás projektjében betöltött szerepével érdemelte ki az elismerést. Jóllehet a projekt több hónapos késéssel indult, időre befejezték, továbbá sikerült közel félmilliárd forintot megtakarítani. A Projektmenedzsment Kiválóság Tábla által meghirdetett díjat Cserna József, a Magyar Projektmenedzsment Szövetség és a díjbizottság elnöke, valamint Vályi-Nagy Vilmos, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium kormányzati informatikáért felelős helyettes államtitkára, a díj fővédnöke adta át. A sok színvonalas pályázatra való tekintettel két különdíjat is kiosztottak. A díjazottak: Pomázi Gyula, a Provice Kft. ügyvezető igazgatója és Szulyovszky Gábor Viktor,a Pedrano Holding Kft. ügyvezetője, senior projektmenedzsere kapta.

Vályi-Nagy Vilmos hangsúlyozta: jó projektmenedzserek és projektmenedzseri tudás nélkül nincs változás és fejlődés. Magyarország bővelkedik tehetséges projektmenedzserekben, a jövőben mind az állami, mind a versenyszférának az a feladata és felelőssége, hogy ez a magas szintű tudás a gyakorlatban is megjelenjen. Célunk és érdekünk, hogy egyre több jó projektmenedzserünk és szakemberünk legyen, a kormány ezért oktatási és képzési stratégiájának kialakításakor is hangsúlyt helyezett a korai, már az általános iskolában kezdődő képzésre.

A helyettes államtitkár az Elektronikus Közigazgatás Operatív Program (EKOP) forrásainak felhasználásával kapcsolatban rámutatott: fel kell gyorsítani a pénzek kifizetését. Ennek érdekében elengedhetetlen, hogy a folyamatokban mind a piac, mind az államigazgatás oldaláról hozzáértő projektvezetők vegyenek részt. Jóllehet ez utóbbi oldalon korábban voltak hiányosságok, mára javult a helyzet.”

Forrás:
Taby Tamás az év projektmenedzsere; Majláth Judit; Computerworld; 2012. november 9.