gazdaság

Egyre kevésbé lesz szükség bolti pénztárosokra

Szerző: 2012. november 19.No Comments

„A bolti kereskedelemben viszonylag újnak mondható automatizált vásárlási élménnyel szemben, az Ipsos nemzetközi kutatásában részt vevő válaszadók döntő többsége (70%) továbbra is a szakavatott személyes segítségre szavaz az üzletekben. Tízből hárman (30%) azonban előnyösebbnek vélik a gépi támogatást.

Magyarországon még ennél is magasabb a személyes vásárlást igénylő emberek aránya, csupán minden hetedik ember állítja (13%), hogy inkább az automatizált megoldást részesítené előnyben. Ezzel az eredménnyel hazánkban messze a legnagyobb a személyes kiszolgálást igénylők aránya a vizsgált 24 ország közül!

A fenti adatok ellenére azért elmondható, hogy évről évre többen és többen vásárolnak online. Az okostelefonok közbeiktatása fokozza az ebben a megoldásban rejlő racionalitást. Ugyanakkor a vásárlók kezdenek hozzászokni az önkiszolgáló pénztárak látványához is a boltokban (ami már idehaza is terjed), ez megint csak az automatizált megoldások térhódítása felé mutat. Ha a jövőben a pénztárak mellett még az okostelefonunkat is használhatnánk a megvásárolt áruk kifizetésére a boltokban, akkor még nagyobb lökést kaphat az automatizálás folyamata.”

Forrás:
Egyre kevésbé lesz szükség bolti pénztárosokra; SG.hu; 2012. november 12.