Skip to main content
közigazgatás: magyartörvények, határozatok

Az Országházból a KIM-be és a BM-be költöztetik a kormányzati irattárakat

Szerző: 2013. január 23.november 26th, 2013No Comments

„Áthelyezik az Országházban lévő kormányzati irattárakat a közigazgatási, valamint a belügyi tárca épületébe.

A hétfői Magyar Közlönyben megjelent kormánydöntés szerint azonnali hatállyal ki kell üríteni a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) alagsorában található, rendezvényszervezési, illetve készenléti raktárként funkcionáló helyiségeket, a Belügyminisztérium (BM) épületében pedig biztosítani kell, hogy a KIM használatba vehesse a szintén az alagsorban lévő egykori trezorhelyiségeket.

Utóbbiba szállítják át március végéig a Parlamentből az úgynevezett nyílt iratokat, míg a minősített dokumentumok a közigazgatási minisztériumba kerülnek március 14-i határidővel. Az áthelyezésre, valamint a szükséges műszaki átalakításokra és biztonságtechnikai intézkedésekre a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumnak kell biztosítania 37,7 millió forintot.”

Forrás:
Az Országházból a KIM-be és a BM-be költöztetik a kormányzati irattárakat; Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium; 2013. január 22.
A Kormány 1019/2013. (I. 21.) Korm. határozata az Országgyűlés épületében lévõ kormányzati irattárak elhelyezésével kapcsolatos feladatokról; Magyar Közlöny; 2013. január 21.; 2013. évi 9. szám; 828-829. oldalak (pdf)