Skip to main content
közigazgatás: magyar

A nem eladósodott önkormányzatok is támogatást várnak

Szerző: 2013. március 2.No Comments

„A Balatoni Szövetség (BSZ) javaslatot fogalmaz meg a kormánynak, hogy azok a települések is kapjanak valamilyen támogatást, amelyek nem adósodtak el – döntött a helyi önkormányzatokat tömörítő szövetség pénteki közgyűlésén, Örvényesen.

Huszár Zoltán, a szervezet pénteken megválasztott, kistelepülések érdekeit képviselő alelnöke, a legkisebb balatoni település, Örvényes polgármestere (független) emlékeztetett: már elhangzottak ígéretek a kormány részéről, hogy az el nem adósodott önkormányzatokat – amelyek nem részesültek a kormány adósságrendező támogatásából – pályázati lehetőségekhez kívánják juttatni.

Az érintett kistelepüléseknek azonban általában olyan egyedi gondjaik vannak, amit a tenderkiírások nem orvosolnak, ezért más támogatási lehetőségekre lenne szükség – hívta fel a figyelmet Huszár Zoltán. Példaként említette, hogy nincs előbbre a faluja azzal, hogy a régióban központilag elnyert támogatásokból akár négy animátort is felfogadhat nyárra a strandjára, miközben az önkormányzatnak nincs pénze a strandlejárók rendbetételére, vagy a fűnyírója üzemeltetésére.

A 72 önkormányzatot tömörítő szövetség közgyűlésén több kritika is érte a szervezetet amiatt, hogy nem képviseli kellő eréllyel a tagság érdekeit.

Ruzsics Ferenc (Fidesz), Keszthely polgármestere, a BSZ elnöke arról számolt be, hogy a Balatont körülölelő három megye közgyűlése, amelyek szintén tagjai a BSZ-nek, jó ideje nem fizetik a tagdíjat, és vezetőik megkeresése sem vezetett eredményre eddig…”

Forrás:
A nem eladósodott önkormányzatok is támogatást várnak; HVG.hU/MTI; 2013. március 1.