Skip to main content
egészségügyközigazgatás: magyar

Nem vált be a kórházi súlyponti rendszer

Szerző: 2013. március 22.No Comments

„Mára bebizonyosodott, hogy a súlyponti kórházak kialakításának rendszere nem váltotta be a hozzáfűzött reményeket, egy sor fontos feltétel nem volt biztosítható – ezt mondta a Bethesda Gyermekkórház főigazgatója csütörtökön, Budapesten.A Központban a gyermek című szakmai konferencián Velkey György egyebek mellett a humánerőforrás biztosítását és az egyes kórházak elérhetőségét említette ezzel kapcsolatban.

A kórházigazgató azt mondta: a jövő az egészségügyi térségek kialakítása a spontán betegutak figyelembevételével. „Olyan rendszert kell létrehozni, amely arra épül, hova fordul inkább a beteg, és hogy futnak az út- és vasúthálózatok az országban” – fogalmazott. Kiemelve, hogy az egészségügyi térség nem egyenlő a régióval.

Nyilvánvaló az is, hogy nem lehet és kell minden ellátást minden térségben megvalósítani – mondta a főigazgató, aki szerint az elsődleges cél az kell legyen, hogy az embereket a lakóhelyükhöz legközelebb eső intézményben lássák el. További feladat, hogy a finanszírozást is igazságossá kell tenni, a kialakulóban lévő térségi ellátáshoz kell igazítani a forráskiosztást.”

Forrás:
Velkey György: nem vált be a kórházi súlyponti rendszer; HVG.hu/MTI; 2013. március 21.