közigazgatás: magyar

Navracsics: megvannak az új államigazgatási és közigazgatási rendszer intézményi keretei

Szerző: 2013. március 23.No Comments

„A hatósági intézményépítés szempontjából a végéhez közeledik az a folyamat, amely 2010-ben a központi államigazgatás szerkezeti elemeinek átalakításával kezdődött – mondta a miniszterelnök-helyettes a Veszprémben rendezett szervezetfejlesztési regionális konferencián.

Kiemelte, hogy megvannak azok az intézményi keretek, amelyek az új államigazgatási és közigazgatási rendszer alapjait jelentik, és fontosnak nevezte, hogy tartalommal való megtöltésüket ne a rivalizálás vezesse.

Ez azt jelenti, hogy a közigazgatás két nagy területe, az államigazgatás és az önkormányzati igazgatás, ne egymással szemben, hanem egymás mellett definiálja magát – tette hozzá a közigazgatási és igazságügyi miniszter.

Hangsúlyozta, hogy az együttműködést nemcsak jogi szabályozással akarják mederbe terelni, hanem anyagi lehetőségekkel is.

Mint mondta, a konferencia résztvevői megismerhetik azokat a lehetőségeket, amelyek az önkormányzati szervezetfejlesztés terén rendelkezésre állnak, azokat az uniós forrásokat, amelyek nem csak az önkormányzatokon belüli szervezetfejlesztést, hanem a jövőben a járások, valamint a járások és önkormányzatok közötti jobb feladatmegosztást, együttműködést, nagyobb fokú kooperációt segítik.

A regionális konferencián az önkormányzatok képviselői kaphattak tájékoztatást a pályázati forrásokról”

Forrás:
Navracsics: megvannak az új államigazgatási és közigazgatási rendszer intézményi keretei; Híradó.hu; 2013. március 22.