Skip to main content
közigazgatás: magyar

Szakmai rendezvénysorozaton mutatják be a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium Szervezetfejlesztési Programját

Szerző: 2013. március 23.március 25th, 2013No Comments

„2013 februárjában elindult a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium Szervezetfejlesztési Programja. A projekteket ismertető roadshow első állomása 2013. március 22-én Veszprémben volt, a rendezvényt Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter nyitotta meg.

Az Államreform Operatív Program keretén belül négy – egymással szerves kapcsolatban álló –szervezetfejlesztési projektben a központi közigazgatási intézmények és az önkormányzatok közel 4 milliárd forint keretösszegre pályázhatnak. A szervezetfejlesztési projektek a Magyary Zoltán Közigazgatás-fejlesztési Programban meghatározott fejlesztési célok közül a pályázó szervek belső működési hatékonyságának javítását célozzák meg. A projektek a központi közigazgatási intézmények, és az önkormányzatok számára lehetőséget adnak a szervezetfejlesztésre.

A Magyary Programra épülő szervezetfejlesztés központi közigazgatási részét az ÁROP-1.2.18 – Szervezetfejlesztési Program című kiemelt projekt, és a hozzá kapcsolódó ÁROP-1.2.18/A – Szervezetfejlesztési program az államigazgatási szervek számára elnevezésű, egyfordulós projekt adja. Az önkormányzati részt pedig az ÁROP-1.A.5 – Szervezetfejlesztés a konvergencia régiókban levő önkormányzatok számára elnevezésű, és az ÁROP-3.A.2 – Szervezetfejlesztés a KMR Régióban című egyfordulós pályázatok alkotják.

A pályázatok kezelését a MAG – Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt. látja el, a most induló rendezvénysorozat alkalmával a pályázatok benyújtásával kapcsolatos gyakorlati tudnivalókat a MAG Zrt. szakértő munkatársai ismertetik, személyes konzultációt biztosítanak a helyszíneken.

A nyitórendezvény egyúttal egy összehangolt regionális konferenciasorozat kezdetét is jelentette.”

Forrás:
Szakmai rendezvénysorozaton mutatják be a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium Szervezetfejlesztési Programját; Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, 2013. március 22.