gazdaságközigazgatási informatika

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.19,6 millió oldalnyi dokumentumot tesz digitálisan elérhetővé és kereshetővé

Szerző: 2013. április 3.No Comments

„384 millió forint összegű egyszeri, vissza nem térítendő támogatást nyert el a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. infokommunikációs technológia-fejlesztésre. Az Elektronikus Közigazgatás Operatív Program (EKOP) keretében megvalósuló fejlesztéssel ügyfélbarát, gyors és hatékony rendszert hoz létre az MNV Zrt.

Az Állami Vagyonelemek Tudástárának kialakítása a célja az „Integrált Vagyonelem Keresési Rendszer létrehozását és hatékony működését elősegítő infokommunikációs technológia-fejlesztés” című, az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetése által finanszírozott projektnek. A kiemelt ügytípusok hatékony működését elősegítő infokommunikációs technológia-fejlesztés során az MNV Zrt. mintegy 19,6 millió oldal vagyonelemekhez kapcsolódó dokumentumot tesz digitálisan elérhetővé és megfelelő informatikai támogatással, intelligens módon és gyorsan kereshető adatbázist hoz létre.

A kialakítandó rendszer a vagyonelemekkel kapcsolatos hiteles dokumentumok jelenlegi, bizonyos esetekben több napos információ visszakeresését néhány órára csökkenti. Az integrált, multidimenziós keresési lehetőség kialakítása a releváns információk körét és találati arányát is képes lesz megnövelni.

A projekt keretében kerülnek kialakításra az elektronikusan kitölthető és beküldhető kérelemnyomtatványok, valamint a kapcsolódó elektronikus tájékoztatók és útmutatók is.

Az új rendszer várhatóan egy év múlva készül el, a projekt befejezésének határideje 2014. február 28.”

Forrás:
400 milliós pályázati támogatásból fejleszt a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. – 19,6 millió oldalnyi dokumentum lesz digitálisan elérhető és kereshető; Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.; 2013. március 22.