Skip to main content
közigazgatás: magyar

Bevált a járási rendszer működése

Szerző: 2013. április 3.No Comments

„Bevált a járási hivatali rendszer működése, fennakadások országos szinten sem tapasztalhatók – jelentette ki Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter kedden Oroszlányban, a járási hivatal megtekintése után tartott sajtótájékoztatóján.

A tárcavezető elmondta: országosan is ajánlható az gyakorlat, melyet a Komárom-Esztergom megyei kormánymegbízott, Czunyiné Bertalan Judit vezetett be, miszerint a kormányhivatal szakigazgatási szervei a járásokban kitelepült ügyfélfogadást tartanak, közelebb hozva az ügyintézés lehetőségét a kisebb településen élőkhöz.

A miniszter ismertette, hogy bár az okmányiroda reggel nyolctól a polgárok rendelkezésére áll, a tapasztalatok szerint a nagyvárosokban még mindig a munkaidőben történő ügyintézés a gyakoribb. „Az ügyfélszokásokban a járási hivatalokban indult meg áttörés, itt már az ügyfelek harminc százaléka munkaidőn túl érkezik” – fogalmazott Navracsics Tibor.

A miniszter Oroszlány után Kisbér járási hivatalát kereste fel, majd a gyermekbarát kihallgatószobát tekintette meg Tatabányán, a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányságon.”

Forrás:
Bevált a járási rendszer működése; Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium; 2013. április 3.