Skip to main content
közigazgatás: magyar

Kormányablak: a megyében is könnyebb lesz az ügyintézés

Szerző: 2013. április 8.No Comments

„Egyelőre csak a megyeszékhelyeken és a megyei jogú városokban van kormányablak. Az év végére azonban minden olyan településen lesz, ahol most okmányiroda működik. A jövőben az itt intézhető ügyek száma is jelentősen emelkedik. Erről beszélt pénteken Debrecenben Szabó Erika, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium államtitkára.

Az egyszerűsített honosítás mellett a legtöbben az ügyfélkapunyitást intézik a Debrecenben 2011 óta működő kormányablaknál. Tavaly 15 ezer ügyfél fordult meg ott, idén pedig már több mint ötezer. A megyében egyelőre csak a cívisvárosban van kormányablak, de a tervek szerint az év végére a tíz járásközpontban és a kilenc járási kirendeltségen is lesz.

– Ez a legnagyobb projektünk, a legfontosabb ügyünk ebben az esztendőben. Ha úgy tetszik, betetőzi, befejezi azt a munkát, amit elkezdtünk, s aminek a vége az, hogy több helyen is lehet majd mindenféle ügyet könnyen, kulturáltan intézni – nyilatkozta Rácz Róbert megyei kormánymegbízott.

Most még mintegy hatvan féle ügyet lehet intézni a kormányablakban, de év végére több mint 2500-ra nő ezeknek a száma.

– 2013 végéig bevezetjük azt a rendszert, miszerint minden járásszékhelyen és minden olyan településen, ahol most okmányiroda működik, több mint 2500 ügyet lehet intézni egyetlen helyszínen, a kormányablakban – tájékoztatott Szabó Erika államtitkár.

Március óta nem csak a Darabos utcai kormányablakban várják az ügyfeleket reggel 8 és este 8 óra között, a debreceni okmányirodában is 12 órás az ügyfélfogadás.”

Forrás:
Kormányablak: a megyében is könnyebb lesz az ügyintézés; dehir.hu; 2013. április 5.