Skip to main content
közigazgatási informatika

Zökkenőmentes a családtámogatások megállapítása és kifizetése

Szerző: 2013. május 6.No Comments

„Új informatikai fejlesztés valósult meg a Magyar Államkincstárnál. A családtámogatási ellátások folyósítását támogató beruházás uniós társfinanszírozással jött létre, így az átállást követően a 2013. április havi családtámogatási ellátásokat az eddigieknek megfelelően a szokásos időben, 2013. május 2-án utalta a Kincstár.

Az új rendszerrel 2013. április 25-étől a soron kívüli utalások teljesítése is megkezdődött. A 2013. március havi családtámogatási és fogyatékossági támogatásokat a Kincstár a megszokott időpontban – április 2-3-án – elutalta. Az egyszeri anyasági támogatás iránti igények elbírálása, illetve folyósítása is zavartalanul működött ebben az időszakban.

A 2013. március 22-e után benyújtott igényeket a Magyar Államkincstár feldolgozta. Azokban az esetekben, amikor az ellátás megállapítható volt, illetve benyújtáskor hiánytalanok voltak az igényléshez szükséges papírok, az utalások szintén rendben (május 2-ával) megtörténtek. Az intézmény mindent megtett annak érdekében, hogy a lehető legrövidebb idő alatt kerüljenek feldolgozásra az új rendszer bevezetése közben benyújtott igények.

A Magyar Államkincstár által közel 1,5 millió személy részére folyósított családtámogatási ellátások az eddigieknek megfelelően a közeljövőben is pontosan, időben kiutalásra kerülnek.”

Forrás:
Zökkenőmentes a családtámogatások megállapítása és kifizetése; Nemzetgazdasági Minisztérium; 2013. május 6.