Skip to main content
közigazgatás: magyar

Rétvári Bence a közigazgatás átalakításáról

Szerző: 2013. május 20.No Comments

„…Az államtitkár szerint a közigazgatási reform a legnagyobb konszenzussal és szakmai elfogadottsággal zajlik: az új Ptk. és Btk. elfogadása széles szakmai egyetértésben történt, a járások kialakítását nagymértékű konszenzus övezi az ellenzési pártok felől is.

A Rádió Orient műsorában Rétvári Bence elmondta, még Bajnai Gordon volt miniszterelnök is a közigazgatás átalakításának helyes irányaként beszélt a járásokról. „Nemcsak szakmai, hanem egyes részekben politikai konszenzus is kialakult. Az átalakítás folyamatosan, ütemezetten történik, a közigazgatás struktúrájában nem volt működési fennakadás. Az új kormány ezt a minisztériumok számának csökkentésével kezdte, majd a megyei kormányhivatalok és a járások felállításával folytatta. A reformot a kormányablakok megszületése fogja tetőzni” – mutatta be az átalakítás menetét a parlamenti államtitkár.

Az OrientPress Hírügynökség közigazgatási rádiójának vendége kiemelte, a közigazgatás átalakítása az összes reformhoz hasonlóan belső mozgásokkal jár. Azonban fontos hangsúlyozni, hogy mindenki nyugodtan gyürkőzhet neki az átalakításnak. A KDNP politikusa elmondta, a közigazgatásban dolgozó fiatalok számának emelése érdekében karrierexpókat tartottak, életpályamodellt alakítottak ki, valamint ösztöndíjprogrammal évente átlagosan 150 új embernek adtak lehetőséget, hogy bepillanthasson a közigazgatás kulisszái mögé. „Nem igaz, hogy a közigazgatás szögletes és szürke. Nemzetközi beágyazottsága van és technikailag jól felszerelt, olyan sokszínű amilyen a világunk. Mindennek megvan a tükörképe a közigazgatás rendszerén belül, így bárki megtalálhatja a pályáját” – jelentette ki a politikus….”

Forrás:
A családokat támogatja a kormány; KDNP; 2013. május 13.