Skip to main content
gazdaság

Fejtágítót tartanak az állami cégek vezetőinek

Szerző: 2013. június 2.No Comments

„A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) a kezelésébe tartozó gazdasági társaságok felső- illetve humánpolitikai vezetői számára Tudásklubot indított.

A rendezvényt Hegmanné Nemes Sára, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium vagyonpolitikáért felelős államtitkára nyitotta meg, aki az MNV közleménye szerint azt mondta, nemcsak az állami vagyon tekinthető nemzeti értéknek, hanem az MNV Zrt. vállalati portfóliójában felhalmozódott magas szintű szaktudás is. Ezzel a tudással éppúgy felelősen kell gazdálkodni, meg kell őrizni, át kell adni és tovább kell fejleszteni.

Az MNV közleményében azt írta, a rendezvénysorozat célja a vállalatok közötti tudásmegosztás, a társaságok hatékonyságának növelése, a gyakorlatban leginkább használható tudás átadása, szakmai hálózat létrehozása, és ezen keresztül a nemzeti vagyon gyarapítása.

Az MNV Tudásklub sorozat az MNV és a kezelésébe tartozó gazdasági társaságok felső- és szakterületi vezetőit képzi, aktuális információkat, valamint szakmai ismereteket ad át. A tudástranszfer több mint 100 elsőszámú vezető részvételével indult el csütörtökön.

A közlemény szerint az MNV több mint 400 cég vagyongazdálkodásáért felelős, és mivel elvárásként fogalmazza meg az állami tulajdonú gazdasági társaságokkal szemben a minél hatékonyabb, eredményesebb és átláthatóbb gazdálkodást, ezért feladatának tartja az ismeretátadás biztosítását is.

A Tudásklubot az idén várhatóan még három időpontban szervezik meg.”

Forrás:
Fejtágítót tartanak az állami cégek vezetőinek; HVG.hu/MTI; 2013. május 30.