Skip to main content
gazdaság

MÁV-START: beindult a mobilos jegyvásárlás

Szerző: 2013. június 2.No Comments

„Immár egy éve van lehetőség a világhálón kiválasztott, teljes árú menetjegyek, valamint a pót- és helyjegyek mobiltelefonok egyenlegéről történő kifizetésére. Eddig közel 36 ezer vásárlási tranzakcióban választották ezt a fizetési módot a vonattal utazók.

A mobilegyenleges fizetés kényelmesen, a nap 24 órájában elvégezhető, a tranzakciók alsó határa 130, a felső korlát pedig 7500 forint, olvashatjuk a MÁV-START közleményében. A jegyeket a vasúttársaság weboldalára bejelentkezve lehet kiválasztani, majd a mobilegyenleges fizetés választása után kell megadni a telefonszámot, amelynek a terhére történik a vásárlás. A szolgáltatás mindhárom hazai mobilhálózatból elérhető.

A jegyvásárlás kezdeményezése után az ügyfél egy sms-t kap, és a szándékát öt percen belül meg kell erősítenie. A vásárlást követően a vasúttársaság ugyancsak sms-ben küldi el a megadott számra a jegy átvételéhez szükséges tízjegyű kódot. Ezt az ország negyvenkét vasútállomásán található, internetes jegykiadó automaták bármelyikébe be lehet ütni, és a jegyet kinyomtatni a vonat indulása előtt bármikor. Lehetőség van az otthoni jegynyomtatásra és a menetjegy QR-kódjának mobil eszközön való bemutatására is.”

Forrás:
MÁV-START: beindult a mobilos jegyvásárlás; Mészáros Csaba; IT Business; 2013. május 30.