Skip to main content
közigazgatási informatika

Megjelent az „Elektronikus helyi közigazgatási infrastruktúra fejlesztése” című, KMOP-4.7.1-13 kódszámú pályázati felhívás dokumentációja

Szerző: 2013. október 28.No Comments

„Az Új Széchenyi Terv keretében megjelent az „Elektronikus helyi közigazgatási infrastruktúra fejlesztése” című, KMOP-4.7.1-13 kódszámú pályázati felhívás dokumentációja.
A felhívás célja a települési önkormányzatok ASP központhoz való csatlakozásához szükséges eszköz- és szoftver-beszerzéseinek, valamint a kapcsolódó szolgáltatás-fejlesztéseinek a támogatása.

A pályázatok benyújtására 2013. december 2. és 2014. január 6. között van lehetőség.

A pályázati konstrukció célja a helyi önkormányzatok közigazgatási és közszolgáltatási rendszereinek a belső munkafolyamatok hatékonyabb működtetéséhez és ügyfélbarát szolgáltatások nyújtásához szükséges, az önkormányzati ASP központ igényeivel összehangolt fejlesztése, az e-közigazgatási eszközök egységesített szolgáltatásként való igénybe vételét lehetővé tevő ASP központhoz való csatlakozás támogatásával.

A felhívás közvetlen célja…a települési önkormányzatok ASP központhoz való csatlakozásához szükséges eszköz- és szoftver-beszerzéseinek, valamint a kapcsolódó szolgáltatás-fejlesztéseinek a támogatása, az ASP szolgáltatások igénybe vételéhez szükséges helyi előfeltételek kialakítására, támogatására irányuló tevékenységek finanszírozása.
Mindezek eredményeként:

  • hozzáférhetővé válnak az önkormányzatok számára az ASP központ által megvalósításra kerülő korszerű informatikai szolgáltatások;
  • standard szolgáltatások, eljárások, elektronikus ügyintézés kerül bevezetésre;
  • magasabb önkormányzati szolgáltatási színvonal valósul meg költséghatékonyabban és gazdaságosabban finanszírozható működtetés mellett;
  • az önkormányzatok egységesen és költséghatékonyan fejleszthető, folyamatosan fenntartható technikai korszerűségű rendszerek használatára térnek át…”

Forrás:
Megjelent az „Elektronikus helyi közigazgatási infrastruktúra fejlesztése” című, KMOP-4.7.1-13 kódszámú pályázati felhívás dokumentációja; Nemzeti Fejlesztési Ügynökség; 2013. október 24.
Kapcsolódó dokumentumtárak