távközlés

Los Angelesben ingyenes lesz a Wi-Fi

Szerző: 2013. november 11.No Comments

„Igazán grandiózus tervet fogadott el Los Angeles városvezetése.

Az biztos, hogy jól járnak majd a Los Angeles-iek, a városvezetés ugyanis rábólintott arra a tervre, amely ingyen wifit épít ki szerte a nagyvárosban.

Az persze nyilvánvaló, hogy ez nem tartozik sem az egyszerű, sem a gyors projektek közé. Hiszen biztosítani kell a kábelezést és a megfelelő infrastruktúrát. A költségeket 3 milliárd és 5 milliárd dollár közé becsülik, és most bírálják el a pályázatokat, most derül fény arra, ki vehet majd részt a nem mindennapi projektbe.

Az elképzelés hátterében az áll, hogy Los Angeles 3,5 millió lakója közül azok is elérhessék – ingyen – a netet, akiknek erre eddig nem volt lehetőségük. Az ingyen wifi sebessége 2 Mpbs és 5 Mpbs között lesz (és valószínűleg némi reklámot is el kell majd viselni az ingyenesség fejében), de persze lehet majd nagyobb csomagokat is vásárolni, akár 1 Gbps sebességűt is.

Ingyen wifi persze már most is több amerikai városban elérhető, de Los Angeles lesz az első olyan közülük, ahol városszerte rendelkezésre áll majd ez a lehetőség.”

Forrás:
Az egész városban ingyenes lesz a wifi; HVG.hu; 2013. november 9.
Bigger than Google Fiber : LA plans citywide gigabit for homes and businesses. Free broadband for all, and gigabit for those who can afford it.; John Brodkin; Ars Technica; 2013. november 5.
Hacker News