Internettársadalom

Megújult az eMagyarország Program oldala

Szerző: 2013. november 22.november 24th, 2013No Comments

„Átalakult külsővel és kibővített tartalommal a www.emagyarorszag.hu oldalon érhető el az eMagyarország Centrum honlapja, amely értékes információkkal várja a digitális írástudásban többé-kevésbé jártas érdeklődőket. Az oldal célja közös társadalmi felelősségvállalás indítása a számítógép és az internet előnyeit még nem ismerő állampolgárok felzárkóztatására, a magyar állam és az infokommunikációs technológiákat (IKT) tudatosan használó állampolgárok közreműködésével.

Magyarország kormányának határozott törekvése, hogy az e-készségek fejlesztése tartós növekedésnek induljon a lakosság, a mikro-, kis- és közepes vállalkozások körében, illetve a közigazgatás területén is. A versenyképes Magyarország megteremtésének folyamatában kiemelten fontos a digitális írástudatlanság felszámolása, a tudatos és felelős használat feltételeinek megteremtése.

A digitálisan képzetlen állampolgárok bevonásában az eszközzel való közvetlen kapcsolat és a meggyőző személyes példa egyre inkább felértékelődik. Ennek megfelelően a kormányzat által koordinált közösségi internetes terek, az eMagyarország Pontok hálózatán keresztül olyan programok valósulnak meg, amelyek az egyéni kapcsolatokra és a helyi közösségek erejére építenek.

A program oldalára látogatók a már megszokott friss hírek, aktuális információk és pályázati lehetőségek mellett megismerkedhetnek a kormányzati informatika pozitívumaival, tesztelhetik internetes tudásukat, az ePont kereső szolgáltatással pedig megkereshetik a lakóhelyükhöz legközelebb található eMagyarország Pontot.

Az eMagyarország Centrum megújult oldala indul „Az Év Honlapja” versenyen, amely az ország legrangosabb online marketingkommunikációs pályázata. A benyújtott pályaművek az alábbi linken megtekinthetők: http://www.azevhonlapja.hu/nevezes/benyujtott-palyamuvek

Forrás:
Megújult az eMagyarország Program oldala; Nemzeti Fejlesztési Minisztérium; 2013. november 21.