hírközléstávközlés

Konferencia: Budapest az európai digitális gazdaság fejlődéséért

Szerző: 2013. december 3.No Comments

„Nemzetközi stratégiai párbeszéd a pénzügyi, a hírközlési és a jogi szabályozó szakemberek között.

December 4-én Budapesten rendezi meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) azt a nemzetközi konferenciát, ahol a régiós befektetésekért felelős banki szakemberek, pénzügyi tanácsadók és elemzők, a szektor szabályozói, valamint uniós tisztségviselők közösen keresnek válaszokat arra, hogyan lehet versenyképesebbé tenni a kontinens telekommunikációs szektorát.

Egyedülálló hozadéka lehet a Magyarországon december 4-én megrendezendő hírközlési találkozónak, hiszen kevés példa volt eddig arra, hogy a szektor fejlődési irányait a hatóságok vezetői, uniós szakemberek, piaci szereplők, és befektetők közös platformon, elsősorban gazdasági és befektetési szempontból elemezzék. A rendezvény előadói olyan nemzetközileg elismert szakemberek, akik elkötelezettek a szektor fejlődése mellett.

A konferencia célja, hogy közösen tárják fel a telekommunikációs fejlesztések kritikus kérdéseit, és azonosítsák a sikeres kezdeményezésekhez szükséges tényezőket, mert minden tagállam számára egyformán fontos a digitális gazdaság optimális működési feltételeinek kiépítése.

A konferencián szó lesz az európai hírközlési szabályozás lehetőségeiről, kiderül majd, milyen eszközökkel biztosítaná a fejlődést az unió, és mit gondolnak erről a tagállamok képviselői. Az Európai Bizottság egységes távközlési piacra vonatkozó javaslatának értékelése mellett megismerhető lesz az Európai Elektronikus Hírközlési Szabályozók Testülete (BEREC) által képviselt álláspont is.

A rendezvényen várhatóan mintegy kétszázan vesznek részt, a megnyitó beszédet Dr. Karas Monika, az NMHH elnöke tartja. Az előadók között lesz többek között Dr. Leónidasz Kanellosz, a Berec 2013-as elnöke, Robert Madelin, az Európai Bizottság kommunikációs hálózatokért, tartalomért és technológiáért felelős főigazgatója és Harald Gruber, az Európai Befektetési Bank projektigazgatóságának digitális gazdaságért és oktatásért felelős vezetője.

A konferenciát követően az európai szabályozó hatóságok vezetői részt vesznek a BEREC 2013. évi negyedik plenáris ülésén, amelyre december 5-6-án Budapesten kerül sor szintén az NMHH szervezésében.
A hírközlési konferenciáról bővebb információt a www.nmhhconference2013.hu oldalon találnak az érdeklődők.

Forrás:
Konferencia: Budapest az európai digitális gazdaság fejlődéséért; Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság; 2013. december 2.